.
.


El migdia es valora com un espai i temps més d’educació i aprenentatge per als infants. A més, a l’Escola Espiga, on es queda a dinar gairebé la totalitat de l’alumnat, és important dedicar-li el temps i serveis adients per fer-ne un bon ús. Una estona de lleure educatiu, englobada perfectament en la línia educativa que marca l’escola.

La franja horària que compren és de 12:30 a 15h. En aquest temps tenim el menjador, una estona de pati i una activitat extraescolar. El temps que hi dediquem a cada, ve marcat pels torns de menjador, normalment tenim uns 30-40min pati, 45’-1h menjador i 50 min activitat. Els torns de menjador són els següents:
Pel que fa a les activitats, tenim esportives, artístiques i acadèmiques. Tots els cursos tenen activitats cada migdia. Més endavant expliquem el procés per triar-les.

Parlant d’activitats, un pilar fonamental de l’Escola és l’Anglès. Aquesta activitat es considera objectiu estratègic del centre i l’englobem dins les activitats complementàries, ja que complementa el currículum escolar d’aquesta assignatura. La fan tots els alumnes del centre, sense excepció.

En quant a l’horari de les activitats, tenim dos torns principalment i un tercer de manera esporàdica per segons quines extraescolars o cursos que la fan:

– 12:45 a 13:35. 4t, 5è i 6è
– 14 a 14:50. 1r, 2n i 3r
– 12:30 a 13:15. Torn esporàdic per activitats que han de fer 3r i 4t junts (exemple de dansa i volei de 3r i 4t en els darrers cursos)

La confecció dels grups queda determina per la demanda que hi hagi i, segons aquests, es conforma l’horari definitiu que sempre intenta respectar els torns estipulats per cada curs. Igualment, si no hi ha demanda, una activitat proposada pot quedar anul·lada.

Fem un petit comentari de les novetats que vam introduir al curs 18/19:

– Possibilitat d’entrenar a les tardes els grups de competició de futbol. Es continuarà realitzant al migdia amb normalitat com fins ara, però els interessats en competir, podran escollir fer una o dos horetes a les tardes entre setmana. Horaris, grups i inscripcions, ho tancarem al setembre (s’iniciaria a principis d’octubre). S’han realitzat 2 grups d’entrenament a les tardes i competició els dissabtes. També vam incorporar a mig curs, un grup de multiesports amb els més petits (P5 a 2n). Seguirem oferint aquestes activitats.

– S’intentarà suprimir el torn esporàdic d’activitats de 12:30 a 13:15. Aquests 45’ no estan ben aprofitats per realitzar la tasca. Entre que surten de classe i arranquen, el temps queda molt curt. Per aquest motiu, treballem per eliminar-la, deixant els horaris en dos torns, de 12:45 a 13:35 i de 14 a 14:50. L’horari d’activitats de 12:45 a 13:35 ha facilitat molt l’entrada al menjador del 2n torn, millorant el temps que tenen per dinar els alumnes de 4t, 5è i 6è. Pel que fa a suprimir l’activitat o la franja horària de 12:30 a 13:15, ha estat possible en gairebé totes les activitats, excepte dansa i volei de 3r i 4t.

– Normalment, les activitats que tenen possibilitat de competir els dissabtes, les realitzem conjuntament amb alumnes que competeixen i alumnes que no (exemples de futbol i multiesports d’aquest curs 18/19). De cara al curs que ve, dins les possibilitats que tinguem, treballarem per ajustar millor els grups i poder oferir sessions amb els nens/es que competeixen solament. Per exemple: 1 grup de multiesports competició i 1 grup de multiesport sense competició. Proposta que intentarem tornar a posar en marxa. Aquest curs no s’ha aconseguit. ÉS IMPORTANT QUE SI PORTEM INTENCIÓ DE COMPETIR, HO MARQUEM A LA CASELLA CORRESPONENT AL FORMULARI. Així, quan tanquem els horaris durant l’estiu, ja podem definir els grups que competiran i els que no.

Seguidament, comentem novetats i curiositats per al proper curs 22/23:Per més informació de cada activitat podeu descarregar-vos aquest PDF.

ACTIVITATS ESPIGA CURS 2022

– Introducció d’una metodologia diferent a anglès. Més oral i vivencial que la que tenim actualment. Comptem amb l’acadèmia LM, que s’encarrega de l’anglès que fan tots els alumnes, i ampliem oferta d’anglès amb l’acadèmia SALT, que ens farà unes sessions per tots aquells que vulguin fer dues hores d’anglès (aquesta SI s’ha d’escollir en les 6 opcions)

– Activitat nova com “el cos i les emocions”. Hem valorat que mancava una activitat de caire més emocional a l’oferta de migdia i ha sorgit l’oportunitat de realitzar aquesta. Tindrà dos enfocs i es realitzarà quadrimestralment. Un grup farà jocs i relaxació per conèixer el cos i l’altre treballs enfocats a reconèixer i gestionar les pròpies emocions. Més explicació al dossier d’activitats.

– Canvi i millora important en lego/construccions i robòtica. Més material, activitat més lúdica i reptes més motivadors per als participants. Introducció de programació a robòtica (CM i CS)

Suprimim informàtica de la proposta d’activitats (CI i CM). Amb l’ampliació de l’activitat de robòtica, on tocarem noves tecnologies a través de diferents programacions, cobrim aquesta part d’informàtica. El monitor serà el mateix Joel d’informàtica.

FUNCIONAMENT I RECOMANACIONS PER TRIAR ACTIVITATS:

– Tots els alumnes fan 5 activitats. Una cada dia de la setmana

– Com que Anglès (LM) és obligatòria per tots, escullen les altres 4.

– Per triar, seleccionem 6 activitats que volem fer. D’aquestes 6 intentem donar 4, en cas de no ser possible, omplim amb els “comodins” d’estudi (4t, 5è i 6è) o biblioteca (1r, 2n i 3r)

– S’han d’escollir activitats de totes les modalitats; esportiva, acadèmica i artísticaAl moment de triar-les parleu amb els vostres fills/es quines activitats volen fer. Que sigui un consens entre pares i fills. EVITAREM CASOS EN QUE NO AGRADI L’ACTIVITAT!

– L’horari de les activitats d’aquest curs pot ser diferent al curs vinent. Tot i així, hi haurà moltes activitats que es mantindran en els dies que ja tenen aquest curs. Per aquest motiu, pot ser una bona ajuda mirar l’horari d’enguany per escollir activitats. Ens evitarem casos de triar 3 activitats que es fan el mateix dia.

– En les activitats esportives, podeu competir els dissabtes. En cas de seleccionar futbol, bàsquet, volei o multiesports, cal omplir la casella de competició si volem participar-hi.

– RESPECTEM el termini per realitzar els formularis i el posterior termini de reclamacions i/o correccions. Facilitarem la feina a realitzar.

…………………………………………………………. NO ATENDREM CANVIS UN COP COMENÇADES LES ACTIVITATS


ACTIVITATS CICLE INICIAL ………………….. ACTIVITATS CICLE MITJÀ ………………….. ACTIVITATS CICLE SUPERIOR